A világ legőrültebb Spinanga kaszinó nyereményei

Amikor az olyan kaszinókról esik szó, amilyen a Magyarországon is jól ismert Spinanga, az emberek általában a különböző hollywoodi filmekre asszociálnak. A filmipar fővárosa ugyanis rengetet olyan filmet gyártott, amelyek középpontjában a Spinanga kaszinók állnak és ahol csillogással és persze hatalmas nyereményekkel találkozhatsz.

Pedig, nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a Spinanga szerencsejátékot semmiképp se megélhetési lehetőségként kell felfogni, kizárólag szórakozásként, ezek a filmek, illetve a különböző óriási nyereményekről szóló híradások nyomán sokan a 19. századi aranylázhoz hasonló módon megszédülnek és elhiszik, hogy ők lesznek az ilyen Spinanga híradások következő alanyai.

Ha kaszinózásról és szerencsejátékokról van szó, akkor ma, 2024-ben a nagyközönség sokkal inkább gondol a Spinanga online platformokra, mint a szárazföldi kaszinókra, ami érthető is, hiszen ma ezek az oldalak itthon is játékosok százezreit vonzzák.

Ugyanakkor azonban, azt sem árt tudni, hogy ezeken az oldalakon szinte minden játék ingyenesen is elérhető, tehát egyetlen forint elköltése nélkül is lehetőséged van játszani. Igaz, hogy a valódi kaszinó élmény együtt jár a valódi pénz használatával, de még ebben az esetben is van a dolognak egyfajta “előszobája”.

Ez pedig nem más, mint az online kaszinó bónuszok intézménye. Az online szerencsejáték oldalak ugyanis szinte kivétel nélkül valamilyen üdvözlő bónuszcsomaggal várják a játékosokat, ami remek lehetőséget kínál arra, hogy megismerhesd az oldalon található játékokat és mire saját pénzed felhasználásával szállsz be a játékba, már szerezz némi rutint.

Ugyanakkor azonban, visszatérve cikkünk témájához, az igazán nagy nyeremények jellemzően a hagyományos kaszinókban keletkeztek, ami nem meglepő, hiszen egyrészt ezeknek több évtizedes múltja van, másrészt, a mai napig az a jellemző, hogy ezekben a létesítményekben nagyobb a pénzköltés, mint az online térben.

A kaszinók története során számos érdekes, izgalmas, már-már őrült nyeremény valósult meg, az alábbiakban ezekből következik néhány, úgymond kivételként erősítve a fentebbi szabályt, miszerint a szerencsejáték elsősorban szórakozás.

A nagyi hihetetlen Craps-sorozata

A Craps, vagy magyarul kockázás itthon talán kevésbé elterjedt, de az Egyesült Államokban jelentős népszerűségnek örvend. Ugyanakkkor, sokan visszariadnak tőle, mert egy gyors tempójú játékról van szó, ahol gyorsan kell döntéseket hozni.

Patricia Demauro, egy idős asszony 2009-ben élete második Craps játéksorozatát játszotta Atlantic Cityben. A némi kézbe vette a kockát és dobott, majd dobott és dobott, egészen pontosan 154 alkalommal sikerült neki egymás után nyernie. Soha nem verte nagydobra, mennyit nyert, de a legvisszafogottabb becslések is a 10 dolláros tét 50-szeresét becsülik.

A lapszámláló egyetemi hallgatók

A lapok számolása egy állandóan visszatérő téma. Egyrészt, a mai napig nem tisztázott teljes egészében, hogy törvényes-e vagy sem, másrészt viszont érdekesség, hogy az online kaszinókban erre nincs lehetőség, ugyanis a szoftver általi osztásnál a kiosztott lapok visszakerülnek a virtuális pakliba.

Nem bonyolult a lapok számolása, de komoly koncentrációt és készségeket igényel. Ráadásul, ha többen csinálják, könnyebben kivitelezhető, ahogy azt az MIT egyetemi hallgatóinak egy csoportja is tette.

A forgatókönyv valahogy úgy nézett ki, hogy néhányan számolták a lapokat, egy tag pedig ennek alapján nagy tétekben fogadott. A többi tag azzal terelte el az osztók figyelmét, hogy ők is nagy tétekben játszottak, de persze nem annyira nagyban, mint a kiválasztott tag. Ezzel a stratégiával a csoport az évek során több millió dollárt nyert.

A Holdra szállás legnagyobb nyertese

David Threlfall olyannyira komolyan vette Kennedy elnök kijelentését, miszerint az Egyesült Államok az évtized végéig embert küld a Holdra, hogy fogadott is erre. Mivel ilyen fogadás eredetileg nem létezett, ezért megalkudott az egyik fogadóirodával, akik 1000:1 arányú szorzót kínáltak neki a pozitív kimenetel esetére.

A fogadás szövege egyébként a következő volt: A Föld bármely nemzetéhez tartozó férfi, nő, vagy gyermek 1971 januárja előtt a Holdon vagy más a Földtől hasonló távolságban lévő bolygóra lép.”

A többi már történelem. 1969-ben ember járt a Holdon, Threlfall pedig, miután egy tévéstúdióban megnézte Armstrong Holdra lépését, élő adásban vette át 10.000 dolláros nyereményét.

A rulettkerekek hibakeresője

Billy Walters, aki a világ egyik legismertebb játékosa, a mechanikus hibákon tudott profitálni. Verbuvált egy csapatot, amelynek tagjai különböző kaszinókba utaztak és az ott működő rulettkerekek működését tanulmányozták.

A kutatás eredményeként Walters rájött, hogy a kerekek torzulásai miatt vannak olyan számok, amelyek gyakrabban pörögnek ki, mint mások. Felfedezését olyan sikeresen alkalmazta a gyakorlatban, hogy különböző kaszinókban több millió dollárt nyert.